Kuchařová dělá Mádlovi v manželství pěkný hokej

Zdiměřice - On je hvězdou NHL, jejím povoláním je být ženou slavného hokejisty. Ale co když jí tahle škatulka přestane stačit? Česká televize začala natáčet romantickou komedii, v níž Jiří Mádl hraje hokej a miss Taťána Kuchařová jeho manželku. Příběh sportovce a krasavice, jejichž vztah je u ledu, má na svědomí Petr Kolečko.

„Udělat u nás kvalitní romantickou komedii je výzva, která mě bavila. Hodně lidí mi vyčítalo, že píšu pořád jen o fotbale, tak jsem se rozhodl zvolit tentokrát diametrálně jiné prostředí a film je o hokeji,“ uvedl Kolečko, na jehož scenáristickém kontě jsou seriály Okresní přebor, Čtvrtá hvězda nebo Marta a Věra.

Natáčení filmu Správnej dres
Zdroj: ČT24/ČT

Snímek Správnej dres je romantickou komedií. „Což je žánr, který nám tu moc nejde, protože ho nebereme vážně,“ je si pouštění se na tenký led vědom kreativní producent Michal Reitler. „Ty nejlepší romantické komedie jsou o překonávání slabin a předsudků, které v sobě nosíme, které si sami vytváříme a které nám brání žít šťastněji, svobodně a nesobecky,“ domnívá se. A svůj postřeh dokládá příklady: „Sociopat touží uniknout samotě (Lepší už to nebude), hvězda chce obyčejný život (Notting Hill), šovinista dostane dar nahlédnout do ženské duše (Po čem ženy touží).“

Touha po změně naruší i manželství hokejové hvězdy a bývalé Miss Severní Čechy. Krásná Simona se už pomalu smiřuje s tím, že zvláštní duchaplnost od ní nikdo neočekává a že její život zůstane v mantinelech manželek hokejistů, ale pak potká vysokoškolského profesora a najednou může být všechno jinak.

„Petr (Kolečko) nabídl dokonalé schéma - hvězdu NHL a modelku. Navíc jsme chtěli obsazení opřít o autenticitu. Jirka Mádl hokej hraje, a kdyby se nerozhodl pro hereckou dráhu, kdo ví, jak vysoko by se dostal. Hlavní roli jsme chtěli obsadit dívkou tak pronikavě krásnou, že si ji netroufne oslovit obyčejný chlap,“ vysvětlil Reitler, proč tvůrci oslovili Jiřího Mádla a Taťánu Kuchařovou. 

„Po přečtení scénáře se mi líbilo, že role Simony boří předsudky a dogmata společnosti, stejně jako já sama, jelikož přirozená ženská emancipace je mi vlastní. Věřím, že film bude nejen zábavnou romantickou komedií, ale i motivací pro ty, kteří se ztotožní s příběhem hlavní hrdinky,“ přeje si Kuchařová. 

Natáčení filmu Správnej dres / Taťána Kuchařová, Adrian Jastraban
Zdroj: ČT24/ČT

Role profesora, který dá modelce naději svůj život znovu rozehrát, se ujal Adrian Jastraban. Ve filmu se objeví také Tomáš Matonoha, Jenovéfa Boková, Miroslav Vladyka nebo Vilma Cibulková. Režisérský Správnej dres oblékl Stano Sládeček, pro něhož je tato komedie celovečerním debutem. V těchto dnech natáčí ve středočeských Zdiměřicích, filmovat se bude také v Praze.