Z kalendáře Eda Sheerana a sólového Jacka Whitea: Praha? Odškrtnuto!

Praha – V sobotu české fanoušky potěší svým koncertem Tony Bennett, do Prahy se vrací teprve podruhé, a to po sedmnácti letech. Promotéři ovšem ohlásili jména hned dvou dalších výrazných sólových zpěváků, kteří si zapsali naše hlavní město do svého diáře. Vystoupí tu talentovaný anglický písničkář Ed Sheeran a jeden z nejaktivnějších a nejosobitějších současných muzikantů Jack White. Sheeran do Prahy zavítá poprvé, White v Praze už sice koncertoval, ale ještě ne sólově.

Do Prahy míří Ed Sheeran a Jack White (zdroj: ČT24)

Devětatřicetiletý Američan Jack White, dnes respektovaný skladatel a zpěvák, se prosadil už před lety hned s několika formacemi. Tou nejznámější byla kapela The White Stripes. Milovník vinylových desek, perfekcionista a odpůrce mobilních telefonů na koncertech do Česka přijede s oceňovanou sólovou deskou Lazaretto. Zahraje 13. listopadu ve Foru Karlín.

Ed Sheeran je ve svých třiadvaceti letech už uznávaným písničkářem, o čemž svědčí i vlastnictví dvou Brit Awards i to, že si ho oblíbila mainstreamová rádia, hollywoodské hvězdy i kritici. Do Prahy, na stejné koncertní místo jako White, se Sheeran vypraví 12. února příštího roku se svou hudební směsí popu, folku a R&B.