Kylie Minogue vlepí dnes pusu i Praze

Praha - Australská zpěvačka Kylie Minogue koncertuje dnes večer v Praze. V Česku zazpívá už potřetí. Dnešní vystoupení je součástí jejího turné k desce Kiss Me Once, kterou vydala na jaře.

Minogue proslavil televizní seriál The Sullivans a hned její debutové album z konce osmdesátých let se stalo celosvětovým hitem. Od té doby její hvězda nezhasla.

Možná i proto, že se nebojí experimentů - například před dvěma lety natočila ve slavném londýnském studiu nové verze svých hitů, v provedení s orchestrem a nečekanými aranžemi - a má nos na schopné spolupracovníky. Hitem byly i její duety s Robbiem Williamsem nebo Nickem Cavem.

Na kontě má více než sedmdesát milionů prodaných desek, do Prahy příjíždí se svou poslední deskou Kiss Me Once. Jednoduché diskotékové skladby v moderních úpravách odkazují na začátky její kariéry v osmdesátých letech. Šestačtyřicetiletá zpěvačka jako by nestárla, o čemž přesvědčí i české fanoušky. Podle hudebního producenta Jaroslava Hainzela mohou čekat oproti jejímu poslednímu vystoupení méně pompóznější, zato výpravnější show s velkými tanečními výkony a projekcemi. 

Její tour ke Kiss Me Once bude pokračovat v následujících dnech přes Rakousko do Německa. Zakončí jej v březnu příštího roku v rodné Austrálii.