KIT digital loni zdvojnásobila příjmy, na zisk to ale nestačilo

Praha – Tuzemská technologická firma KIT digital dnes uvedla, že loni zvýšila příjmy o 102 procent na 47,3 milionu dolarů. Její čistá ztráta se tak prohloubila o 900 tisíc dolarů na 19,9 milionu dolarů. Podle generálního ředitele společnosti Kaleil Isaza Tuzmana bylo čtvrté čtvrtletí loňského roku již pátým čtvrtletím v řadě, kdy se příjmy společnosti zvýšily. Letos podle Tuzmana firma očekává zrychlený růst příjmů a silnou návratnost investic pro akcionáře.

Záporných výsledků firma dosáhla kvůli nákladům na finanční deriváty

„Do červených čísel KIT digital dostaly především náklady spojené s finančními deriváty, restrukturalizační a integrační výdaje spojené s reorganizací a integrací převzatých firem a další výdaje na akvizice,“ uvedl Milan Lávička, analytik firmy Atlantik FT. KIT pokračuje ve své růstové strategii prostřednictvím akvizic, které financuje emisemi nových akcií. Prudký růst na úrovni tržeb však společnost doposud nebyla schopna promítnout do výše dosahovaného zisku.

Firma KIT digital je světovým poskytovatelem video služeb přes protokol IP. Její softwarová platforma KIT VX umožňuje firmám získávat, spravovat a distribuovat video obsah na obrazovky počítačů, mobilních zařízení a televizorů. Akcie společnosti se od loňského srpna obchodují na americkém trhu Nasdaq a od 25. ledna i na pražské burze.