V Itálii dnes budou stávkovat letecké společnosti

Řím – Itálie se bude tento týden potýkat hned s několika stávkami v dopravním sketoru. Jednotlivé protesty však budou vždy trvat pouze čtyři hodiny. Informovala o tom italská tisková agentura ANSA. Dnes budou od 10:00 do 14:00 hodin stávkovat piloti a palubní personál italské letecké společnosti Alitalia a od 12:00 do 16:00 hodin potom další dvě společnosti – Meridiány a Eurofly. Cestující na lince Praha-Řím by problémy mít neměli.

Vedení podniku Alitalia podle odborářů nerespektuje dohody ohledně velikosti pracovní síly, mezd a problémů souvisejících s fúzí s firmou Air One. Alitalia uvedla, že stávka povede ke zrušení některých letů. Dodala však, že cestující budou přesunuti na lety s podobnou dobou odletu či na dřívější nebo pozdější lety.

Zaměstnanci společnosti Eurofly hodlají protestovat proti restrukturalizaci podniku a propouštění. Zatím není jasné, jak dnešní stávka postihne cestující zmíněných společností. V pátek pak Itálii od 10:00 do 14:00 čeká stávka na železnici a v místní veřejné dopravě kvůli vleklým jednáním o nové zaměstnanecké smlouvě.

Telefonát Vědunky Lunardi (zdroj: ČT24)