CK CONTI letos jako první cestovka ukončila činnost

Praha – První cestovní kancelář v Česku letos ukončila svou činnost. CK CONTI dnes na sebe kvůli finančním problémům podala návrh na insolvenci. V zahraničí žádné klienty nemá, pouze dva lidi na Slovensku a jejich pobyt již je uhrazen. CK CONTI působila na domácím trhu 24 let. V tiskové zprávě o tom informovala Asociace českých cestovních kanceláří a agentur (AČCKA). Prohlášení už visí také na webu cestovní kanceláře.

„Příčinou úpadku byly finanční problémy v důsledku poklesu prodejů. Cestovní kancelář spolupracuje s pojišťovnou, které předala veškeré podklady. Své klienty postupně kontaktuje a sděluje postup uplatnění nároku u pojišťovny,“ uvedla tajemnice asociace Kateřina Petříčková. Podle odhadů asociace je pojistný limit cestovní kanceláře dostatečný na pokrytí uzavřených smluv o zájezdech.

Cestovní kancelář se specializovala hlavně na organizaci lyžařských zájezdů do Rakouska a Itálie, realizovala služby „na přání“ pro skupiny a individuální klienty, pořádala adventní a poznávací zájezdy, řadila se mezi menší cestovní kanceláře.

„Celkem 35 klientů cestovní agentury Invia, kteří měli zakoupený zájezd od cestovní kanceláře Conti, nepřijdou kvůli krachu o své pobyty, ale budou moci odjet na své dovolené v plánovaném termínu,“ uvedl marketingový ředitel cestovní agentury Invia Michal Tůma. Díky zvláštní pojistce obdrží od cestovní agentury poukaz na nákup jiné dovolené v cenové hodnotě původního zájezdu.

Loni zkrachovalo podle asociace šest CK: Bolero tours, Partner Alivia, CK Honza service, Solimar, Best Choice a Medina tours. Z nich pouze jedna, Solimar, měla větší počet klientů (112) v zahraničí.