Simpsonovi zažlutili Empire State Building

Praha/New York/Los Angeles – Prodej DVD a Blu-ray disků Simpsons – The Movie podpořila v New Yorku obří show. Simpsní cirkus vyvrcholil "natřením" Empire State Building na žluto. Společnost Fox Home Entertainment velkolepě oslavila čerstvého vítěze Zlatého globu a vypustila disk na americký vánoční trh.

„V úterý zachvátila celé Spojené státy od Honolulu po Los Angeles simpsní horečka. Prodej celovečerního filmu o rodince Simpsonových si slibuje od vánočního trhu rekordní příjmy. Rozpočet na výrobu filmu dosáhl 72,5 milionů dolarů, do pokladen kin přinesl film 525 milionů dolarů a teď přichází na řadu tržby z prodeje disků,“ přiblížil atmosféru okolo hitu pod americkým vánočním stromečkem korespondent MF DNES Ája Bufka. Oproti verzi pro stříbrné plátno nabízí disk tři bonusové klipy a dva alternativní závěry filmu.

Manhattan se při oslavách těšil z bruslařské exhibice, vystoupení pěveckého sboru. Nechyběly koblížky, pivo značky Duff ani Flandersova horká čokoláda. Newyorčané si mohli vyzkoušet novou simpsní videohru. Odpoledne vyvrcholilo nasvícením známého mrakodrapu nažluto.

Empire State nebyl takto zbarven poprve, pro různé příležitosti si můžou zájemci navrhnout svou vlastní podobu. Žlutou barvu na znamení rodinky ze Springfieldu dnes nahradí tradiční vánoční zelená červená a bílá. První nasvícení mrakodrapu se datuje už k roku 1932.