Zákazníci mohou platit za nákupy po internetu v Sazce

Praha - Loterijní a sázková společnost Sazka spouští novou neloterijní službu. Na jejích pobočkách je ode dneška možné platit za zboží nakoupené v internetových obchodech. Nová služba nazvaná superCASH má sloužit především lidem, kteří se obávají zneužití čísel svých platebních karet.

Při použití superCASH obdrží klient od internetového obchodníka kód, se kterým navštíví jednu ze zhruba 6500 poboček Sazky a zboží v hotovosti uhradí. Nemusí uvádět číslo platební karty ani účtu. Systém vyvinutý firmou Manum garantuje, že internetový obchodník dostane zprávu o zaplacení do deseti minut. Zákazník za provedení transakce zaplatí poplatek deset korun.

Počet obchodníků, u kterých je možné tento způsob placení využít, je ale zatím omezený. „Máme tři, u kterých to dnes funguje, do konce roku jich budeme mít řádově stovky,“ uvedl jednatel Manum Marek Lánský. V Sazce mohou nyní platit například zákazníci prodejce softwaru www.instaluj.cz. Od července by měl začít novou službu využívat také autobusový dopravce Student Agency.

Podle vedení Sazky je supeCASH výhodná pro klienty především díky vysoké úrovni bezpečnosti a diskrétnosti, kterou poskytuje. „Nemůže dojít ke zneužití vaší platební karty, nemůže dojít k tomu, že by vás pak někdo obtěžoval na vaší adrese, ze které jste zboží objednával,“ míní obchodní ředitel Sazky Petr Machovský.

Neloterijní služby Sazky se podle Machovského těší většímu zájmu než klasické loterijní a sázkové produkty. Nejvíce lidé využívají služeb společnosti k dobíjení mobilních telefonů.