Portál Tiscali.cz a server Penize.cz mají nového majitele

Praha - Na českém internetovém trhu vznikla nová mediální skupina s názvem Dignity, která koupila a bude nadále provozovat portál Tiscali.cz a servery Penize.cz a Dokina.cz. Hodlá spolupracovat i s dalšími servery a společnostmi, například s Libimseti.cz, československou filmovou databází a také Googlem. Novou mediální skupinu dnes účastníkům konference o internetovém marketingu v Praze představil většinový majitel Dignity Jan Václav Čep.

Jména investorů, za jejichž pomoci nová skupina tři servery koupila, dnes Čep neprozradil s tím, že je ještě brzy je sdělit. Jedná se však vesměs o subjekty stojící dosud mimo internetovou scénu. Tajemstvím zůstává i kupní cena jednotlivých portálů.

Projekt nehodlá zůstat u tří serverů a podle Čepa se další akvizice uskuteční ještě letos. Chystá se i spolupráce s vyhledavačem Google. „Jde o hlubší zapojení Googlu z hlediska jejich produktové báze do našich serverů. Určitě budeme hodně spolupracovat v oblasti využití aplikací, které Google má, například mapy,“ podotkl Čep.

Dignity má s novými portály velké plány. V krátkodobém horizontu chce zvýšit jejich návštěvnost o třetinu a ve srovnání s minulým rokem dosáhnout až desetinásobku příjmů. Portál Tiscali.cz v květnu podle měření NetMonitor navštívilo měsíčně 600 tisíc lidí, oborově zaměřený server Penize.cz pak necelých 80 tisíc lidí. Pro srovnání nejvyhledávanější český web seznam.cz navštíví měsíčně přes 4,5 milionu lidí.