Škoda Superb dnes poprvé k dostání v Číně

Mladá Boleslav - Mladoboleslavská automobilka Škoda Auto dnes pod názvem Hao Rui začala na čínském trhu prodávat Škodu Superb. Tu v Číně vyrábí od 11. června, zákazníkům ji představila již na dubnovém autosalonu v Šanghaji. Informoval o tom dnes mluvčí firmy Evžen Krauskopf. V budoucnu by chtěla Škoda zavést na čínský trh každý rok nový model. Superb Hao Rui, což znamená „lepší, než si kdo dokáže představit“ nebo „bez hranic“, bude čínským zákazníkům k dispozici ve čtyřech výbavových variantách - Classic, Comfort, Comfort+ a Elegance, a to s motory 1.4 TSI, 1.8 TSI a 2.0 TSI. Od evropských modelů se čínská provedení liší v nabídce palety barev, motorizací a chromovým dekorem vozu.

„Čína se vyvinula v jeden z našich klíčových trhů v rámci globální strategie společnosti Škoda Auto a hraje významnou roli v budoucím rozvoji značky. Představení modelu Superb Hao Rui je proto důležitým krokem v expanzi na tomto dynamickém trhu. Do konce července letošního roku se nám podařilo dodat čínským zákazníkům více než 56 tisíc vozů. To je o 57,2 procenta více než za stejné období loňského roku. Rozšíření odbytu o model Superb má vést k dalšímu výraznému zvýšení prodejů. Naše strategie počítá s tím, že v budoucnu na čínský trh zavedeme každý rok jeden nový model,“ řekl předseda představenstva Reinhard Jung.

Podle Junga by největší česká automobilka ráda v letošním roce navýšila prodeje v Číně minimálně o polovinu proti loňskému roku. To by znamenalo překročení hranice 90 tisíc prodaných vozů ročně. Škoda Auto vozy svým čínským zákazníkům dodává prostřednictvím sítě více než 200 obchodníků. Vozy se vyrábí v partnerském závodu Shanghai Volkswagen. V Číně, kromě Superbu, firma vyrábí a prodává už také modely Octavia Ming Rui a Fabia Jing Rui.