Quelle v Česku mizí, nahrazuje ho Halens

Praha - Česká pobočka zásilkového obchodu Quelle byla přejmenována na Halens. Obchodní název byl změněn poté, co českou zásilkovou společnost Quelle na začátku letošního roku koupila švédská obchodní skupina Halens, a podle dohody ji nyní bude provozovat pod vlastním jménem. Halens převzala majetek Quelle i zaměstnance, avšak práva k užívání značky Quelle získala firma Otto Group.

„Jedná se pouze o formální změnu. Činnost společnosti, tým pracovníků a s ním i standard poskytovaných služeb zůstávají zachovány,“ sdělila společnost Halens. Švédská firma se v ČR soustředí na dámskou, pánskou a dětskou módu. „Společně s ostatními zahraničními společnostmi Halens Group si klademe za cíl stát se předním zásilkovým obchodem v severní, střední a východní Evropě. V ČR chceme během příštích dvou let potvrdit vedoucí pozici zásilkového obchodu s textilem,“ uvedl Petr Steiner z české pobočky Halens.

Halens ČR nabízí textilní sortiment řady značek, hlavní podíl ale mají značky Halens a Cellbes, dále dánský Bon'a Parte a britský Next. Zboží mohou zákazníci objednávat prostřednictvím tištěných katalogů, v internetovém obchodě Halens.cz či v síti 300 kamenných obchodů, které fungují v zemích, v nichž Halens podniká.

Quelle málem stáhl ke dnu krachující Arcandor

Quelle bylo původně součástí zásilkové divize zkrachovalé německé maloobchodní firmy Arcandor a Halens Group koupila jeho pobočky v Česku, Polsku, na Slovensku a v Estonsku včetně aktivit v Litvě a Lotyšsku. Akvizice zahrnovala stoprocentní podíl v dceřiných společnostech Quelle a na majetku v každé zemi, kde tyto pobočky působí. Práva k používání portfolia značek společnosti Quelle na uvedených trzích ale již dříve získala firma Otto Group a nejsou součástí této transakce.

Záchrana v podobě Halens přišla koncem ledna na poslední chvíli. Quelle již krátce před tím oznámilo úřadu práce, že bude nuceno zahájit hromadné propouštění a ukončit své aktivity. Akvizice zachránila pracovní místa více než dvěma stům zaměstnanců.