Brno hostí sportovní veletrhy, přijedou Kreuziger i Hermida

Brno - V Brně začínají sportovní veletrhy Sport Life, Bike Brno, boat Brno a Caravaning Brno. Potrvají do neděle a zaplní skoro 18 000 metrů čtverečních výstavní plochy. Pro atraktivnost se tradiční akce přesunula na začátek října a návštěvnici se mimo jiné mohou těšit na vyzkoušení elektrokol přímo v terénu. Na výstaviště dnes zavítá i mistr světa v závodě na horských kolech Španěl José Antonio Hermida, jenž celý veletrh slavnostně zahájí.

Veletrh Bike Brno bude tvořit hlavní část čtyřdenního programu. Zúčastní se ho dvě stovky vystavovatelů ze 16 zemí a zabere polovinu obsazené výstavní plochy. V dalších částech areálu bude k vidění například aktuální nabídka sportovního oblečení a lyží. Vystaveny budou také zajímavé lodě a karavany.

Sportovní veletrhy v Brně jsou největší přehlídkou svého druhu ve střední Evropě, loni na ně zavítalo 45 000 lidí. „Přehlídka nezůstane jen statickou podívanou, ale stane se dějištěm desítek různorodých pohybových aktivit. Sportem tentokrát ožije nejen celé výstaviště, ale i jeho blízké okolí,“ uvedl mluvčí veletrhů Jan Šmíd.

V Brně začíná sportovní veletrh (zdroj: ČT24)

Vedle Španěla Hermidy se na veletrhu ukáže i vítěz silničního etapového závodu Giro d'Italia Gilberto Simoni. Z domácích cyklistů se objeví Jaroslav Kulhavý, Roman Kreuziger, Pavel Padrnos, Tereza Huříková a Tomáš Slavík.