Hledáte práci? Úspěch by mělo přinést bankovnictví

Praha - Některé banky budou letos rozšiřovat počet svých zaměstnanců, důvodem je hlavně větší počet poboček. Nové lidi do týmu bude shánět třeba UniCredit Bank nebo Raiffeisenbank. Naopak Česká spořitelna se chystá propouštět. ČSOB pak výraznější změny v počtu zaměstnanců neočekává. Podle údajů České národní banky se počet zaměstnanců v bankovním sektoru ke konci loňského září meziročně zvýšil zhruba o 1 000 na 39 018 lidí.

V případě, že hledáte zaměstnání v bankovnictví, máte největší šanci najít volné místo. Tvrdí to alespoň předpověď některých bank. Například UniCredit Bank nebo Raiffeisenbank očekávají, že naberou až stovky nových lidí.

Noví pracovníci zacílí také na VIP klienty

„Převážná většina tohoto nárůstu souvisí s rozšiřováním pobočkové sítě, najímat budeme lidi na přímou obsluhu především prémiových klientů,“ vysvětlil mluvčí Raiffeisenbank Tomáš Kofroň. „Díky dalšímu růstu pobočkové sítě budeme nabírat nové zaměstnance také v roce 2011, a to v řádech desítek lidí měsíčně,“ dodal mluvčí konkurenční UniCredit Bank Tomáš Pavlík.

Bankovní pracovní trh (zdroj: ČT24)


Mírný nárůst zaměstnanců čeká i GE Money Bank, ale ČSOB výrazné změny v počtech lidí nečeká. Naopak Česká spořitelna, největší tuzemská banka v zemi v počtu klientů, bude propouštět. V prvním čtvrtletí by o práci mělo přijít až 550 lidí.