Bahrajn chce být lodní jedničkou

Manama - Bahrajn se chce stát jedničkou pro lodní turistiku v Perském zálivu. Zájem o cesty do celé oblasti totiž stoupá, a přestože je ostrovní království nejmenším státem v regionu, má nemalé ambice. Pro Bahrajn každý návštěvník znamená příjem 247 dolarů. Už teď podstatná část luxusních lodí směřuje právě do jeho hlavního města - Manamy. Turisté zde stráví celý den, při kterém procházejí městem, zastavují se v restauracích a nakupují na bazaru.

„Jsme z Dánska a koupili jsme si výlet po zajímavých místech v Perském zálivu. Včera jsme přijeli z Abú Dhabí, dneska zůstaneme tady, zítra míříme do Dubaje. Teď s rodinou nakupujeme a po obědě si projdeme město,“ říká dánský turista.

Bahrajnské ministerstvo kultury potvrzuje, že počet lodních turistů v zemi neustále stoupá. Těží z nich místní trh a kredit si získává celá země. „Můžeme s hrdostí oznámit, že počet turistů, kteří naši zemi loni navštívili, se blíží ke 180 tisícům. To představuje velký nárůst oproti předchozímu roku a navíc od těchto lidí dostáváme velmi příznivé ohlasy,“ uvádí pracovnice ministerstva kultury Nada Ahmed Yaseen.

Bahrajn a lodní turistika (zdroj: ČT24)

Experti z ministerstva kultury tak pracují na tom, aby se země stala vůbec nejčastější zastávkou luxusních plavidel. Znamená to dále vylepšovat servis pro rejdaře a zajišťovat marketingovou podporu. Bahrajn se navíc v květnu chystá na pořádání velké konference lodních dopravců z blízkovýchodních zemí, kam směřují hlavy největších rejdařských společností, ministři vlád a správci velkých přístavů.