Skrze CAPITAL PARTNERS už akcie neprojdou

Praha - Společnost CAPITAL PARTNERS ode dneška nemá oprávnění poskytovat žádné investiční služby. O změně předmětu podnikání rozhodla valná hromada firmy 9. prosince loňského roku. O pár dní později vyměřila Česká národní banka společnosti CAPITAL PARTNERS dvacetimilionovou pokutu za to, že v letech 2007 až 2009 porušovala povinnosti obchodníka s cennými papíry.

Společnost současně vydala zákaznický majetek všem svým klientům, kteří poskytli vyžádanou součinnost. „Na druhou stranu klientům, kteří potřebnou součinnost neposkytli, bude jejich majetek zpeněžen a výtěžky po odečtení nákladů budou klientům vyplaceny,“ píše se na internetových stránkách firmy.

Kvůli nekalým praktikám už CAPITAL PARTNERS v minulosti čelila hromadné žalobě svých zákazníků a problémy měla také v Maďarsku, kde jí tamní úřad pro dohled nad finančním trhem odebral licenci.

„CAPITAL PARTNERS od 1. března 2011 nesmí poskytovat investiční služby, smí pouze vydávat majetek zákazníků a vypořádávat své pohledávky a závazky vyplývající z poskytnutých investičních služeb. Až do vypořádání pohledávek a závazků vyplývajících z poskytnutých investičních služeb Česká národní banka nad touto společností stále vykonává dohled,“ prohlásil pro server iDNES.cz mluvčí České národní banky Tomáš Zimmermann.

Capital Partners
Zdroj: ČT24