Tajná zpráva Goldman Sachs: Svět jde do pekel, vydělejme na tom

New York – Svět se řítí do pekel, pojďme na tom vydělat – tak zní doporučení analytika banky Goldman Sachs nejlepším klientům. S tajnou zprávou bankovního domu přišel deník Wall Street Journal. V dopise pro ty nejvěrnější jsou jiná doporučení než v nedávné oficiální zprávě banky.

Nedávné doporučení banky Goldman Sachs zní: „Věřte euru, švýcarský frank je teď nadhodnocená měna.“ Svým nejlepším klientům, především hedgeovým fondům, však banka nabídla úplně jiné rady. Doporučuje sázet proti euru, nakupovat švýcarský frank a spekulovat s bankrotem některých evropských firem.

„Ano, víme, že se teď všechno řítí do pekel, tak toho sakra využijte a vydělejte na tom,“ zní jednoduché doporučení analytika Alana Brazila.

Analytici Goldman Sachs nejsou skeptičtí jen vůči Evropě. Také americké malé a střední podniky na tom jsou podle nich velmi špatně. To potvrdila i včerejší čísla o zaměstnanosti. Americká ekonomika podle nich v srpnu nevytvořila žádná nová místa. Konec ekonomického růstu však tajná zpráva zvěstuje i Číně.

Tajná zpráva radí věrným zákazníkům Goldman Sachs (zdroj: ČT24)