Nový majitel nabízí prostory Jablonexu k pronájmu

Jablonec nad Nisou – Noví vlastníci sklářského gigantu Jablonex nepočítají s obnovou výroby a areály v Jablonci a Železném Brodě nabízejí k podeji či k pronájmu. Současní majitelé koupili většinu akcií bývalé sklářské a bižuterní společnosti v dubnu. Hlavním cílem Jablonexu je nyní vytvořit v Jablonci nad Nisou podnikatelské centrum poskytující služby velkým společnostem i malým firmám z regionu. Jablonex Group byl ještě před pár lety jedním z největších světových hráčů v oblasti skla a bižuterie, na podzim 2009 však ukončil výrobu.

„Nabízené prostory jsou v regionu unikátní nejen svou velikostí a univerzálností využití, ale také dobrou dopravní dostupností a dostatkem parkovacích míst,“ uvedl předseda představenstva Pavel Diviš. Jablonex nabízí více než 63 tisíc metrů čtverečních administrativních, skladovacích a výrobních prostor.

Zatímco areály bývalého Jablonexu a Bižuterie v Jablonci jsou určeny k pronájmu, bývalý závod Železnobrodského skla noví vlastníci prodávají. „Předpokládám, že zájemci ocení především možnost mít na jediném místě administrativní zázemí, sklad i výrobu. Podobných prostor, navíc dobře dopravně dostupných, je v oblasti minimum,“ dodal Diviš. Areál nabízí více než 20 tisíc metrů čtverečních skladovacích, výrobních a administrativních ploch. Je to jen část bývalého areálu sklárny, který se Jablonex pokoušel před dvěma lety prodat za více než 80 milionů korun.