Časopis Forbes dnes vychází poprvé v češtině

Praha - Ekonomický měsíčník Forbes, jenž má v USA téměř stoletou tradici, vychází dnes poprvé v češtině. Bude přinášet hlavně zprávy ze světa byznysu a ekonomiky. Cena jednoho výtisku by měla činit 89 korun.

Forbes vychází například také v Bulharsku, Číně, Indii či v Rusku. Prestižní časopis se už rok objevuje také ve stáncích na Slovensku, kde jeho průměrný prodaný měsíční náklad činí asi deset tisíc výtisků.

Podle šéfredaktora české verze magazínu Forbes Petra Šimůnka bude česká redakce ráda, když dosáhne v průběhu příštího roku podobných čísel. Podle něj je to časopis zabývající se čistě byznysem. „Je postavený zejména na příbězích úspěšných lidí,“ dodává.

Ve Spojených státech vyšel Forbes poprvé v roce 1917 a proslul zejména sestavováním žebříčků nejbohatších lidí světa. Ze šedesáti procent budou obsah časopisu tvořit materiály z českého byznysu a ekonomiky, čtyřicet procent pak bude přebírat z amerického vydání Forbesu.

Forbes vychází poprvé v češtině (zdroj: ČT24)

V Česku vychází několik málo mutací zahraničních časopisů, populární jsou třeba zeměpisné magazíny Geo a National Geographic.