PEGAS NONWOVENS hlásí vyšší zisk i tržby

Praha - Společnosti PEGAS NONWOVENS, výrobci netkaných textilií, v letošním prvním čtvrtletí meziročně stoupl čistý zisk o 36,4 procenta na 8,7 milionu eur (221,7 milionu korun). Tržby pak narostly o osm procent na 44,3 milionu eur (1,129 miliardy korun).

Podle neauditovaných konsolidovaných výsledků činil provozní zisk firmy před odpisy v prvním čtvrtletí 9,5 milionu eur (242,2 mil. korun), což je proti stejnému loňskému období o 15 procent více. 

Na výsledcích se podle mluvčího společnosti Ondřeje Kouřila kladně podepsala nová výrobní linka v České republice uvedená do provozu ve druhé polovině loňského roku: „Dosažené výsledky jsou v souladu s naším očekáváním.“ Největší odbyt má společnost na evropském trhu, kam dodává 95 procent své produkce. „Naše výrobky dodáváme do celého světa. Největším trhem je pro nás Evropa, dodáváme zboží napříč celým kontinentem,“ dodal Kouřil. 

PEGAS NONWOVENS sídlí v Lucembursku a má provozní dceřiné společnosti ve Znojmě v České republice. Vyrábí netkané textilie na bázi polyethylenu a polypropylenu pro využití v hygieně, průmyslu, stavebnictví, zemědělství a dalších specializovaných sektorech. Zaměstnává více než 420 pracovníků. Je veřejně obchodovanou společností na burzách v Praze a ve Varšavě.

Loni PEGAS NONWOVENS klesl čistý zisk o třetinu na 14 milionů eur (345 milionů korun) kvůli kurzovým rozdílům a vyšší dani z příjmů. Celoroční tržby firmě vzrostly o téměř 12 procent na 165,8 milionu eur (4,2 miliardy korun).