Vlaky z Rokycan do Chrástu pojedou jen po jedné koleji

Rokycany – Mezi Rokycany a Chrástem u Plzně začíná rekonstrukce jedné ze dvou kolejí. Vlaky tak budou moci jezdit pouze po té zbylé. Na rychlíky bude mít výluka pouze minimální dopad – některé z nich kvůli čekání na volnou kolej budou opožděny, část spojů také zastaví v Chrástu. Část regionálních spojů bude ale z Rokycan do Plzně odřeknuta. Výluka potrvá až do 22. října, po celou dobu bude platit výlukový jízdní řád.

Jediný regionální spoj, který pojede z Berouna až do Plzně, bude ranní vlak, který pojede během výluky z Berouna o deset minut dříve než obvykle - ve 4:02. Večerní spoj z Plzně do Zbirohu pojede celou svou trasu beze změny, zachován bude i návazný vlak Zbiroh–Beroun.

Ostatní osobní vlaky budou jezdit podle pravidelného jízdního řádu pouze z Berouna do Rokycan a zpět. Z Rokycan do Plzně pojedou regionální vlaky docela jinak než obvykle, aby neomezovaly rychlíky. Například pro cestu z Mýta do Plzně bude nutné vystoupit z regionálního vlaku v Rokycanech a počkat dvacet minut na rychlík. Kdo by ale chtěl jet do některé nácestné zastávky, bude muset přestoupit do náhradního vlaku a stráví na rokycanském nádraží padesát minut. Lépe na tom budou obyvatelé Chrástu, kterým na nádraží zastaví rychlíky R 963 (odjezd z Plzně hl.n. v 5:10), R 965 (odjezd z Plzně v 7:10), R 758 (odjezd z Rokycan ve 13:31), R 760 (odjezd z Rokycan v 15:31), R 762 (odjezd z Rokycan v 17:31) a R 764 (odjezd z Rokycan v 19:31).

Kvůli takto zásadní změně na hlavní trati budou podle výlukového jízdního řádu jezdit také vlaky na trati Chrást u Plzně – Radnice a Rokycany – Nezvěstice. Spoje by tak měly navazovat na vlaky jezdící odlišně během výluky po trati Rokycany–Plzeň.