Policie rozjela další kontrolní akci, zaměří se na autobusy

Praha - Pražské řidiče čekají tři perné dny. Policie v hlavním městě od rána rozjela dopravněbezpečnostní akci. Až do pátku bude na desítkách stanovišť kontrolovat technický stav vozů a každý řidič projde také zkouškou na alkohol. Policisté se tentokrát zaměří hlavně na autobusy. Pátrat budou také po hledaných lidech a odcizených autech. Ve zbytku republiky akce běží už od začátku týdne.

Nejvíce se budou hlídat příjezdové komunikace do Prahy. Policisté budou kontrolovat především autobusy, kde je často problém s nedodržováním bezpečnostních přestávek a v některých případech bohužel i alkohol. Za nárůstem řidičů s alkoholem může být i větší počet kontrolních akcí policie.

Kontrola bude zaměřena i na technický stav vozidel. „Problém s technickou způsobilostí vozidel je problematický v rámci celé republiky, zaměřujeme se na to,“ řekl zástupce vedoucího pražské dopravní policie Jiří Dušek. Bohužel rozhodnutí o správném technickém stavu vozidla je na jiných než na policii, doplnil Dušek.

Vstup Lenky Drmotové (zdroj: ČT24)

Akce skončí v pátek. Další policejní kontroly budou probíhat průběžně. Větší dopravněbezpečnostní akce se plánují opět na konec prázdnin a začátek školního roku.