Na Pražském okruhu začala uzavírka

Praha - Po poledni začalo dlouhodobé dopravní omezení na Pražském okruhu u sjezdu z dálnice D5 k Barrandovskému mostu. Do poloviny června tam bude probíhat rekonstrukce, a to ve směru od Třebonic do Slivence. Pokračovat bude od června v opačném směru, kde se bude opravovat vozovka do konce srpna. Doprava je na celý půlrok svedena do jednoho jízdního pásu, kde jezdí auta třemi pruhy. Žádná objízdná trasa nebyla stanovena.

Uzavírka začala až kolem poledne kvůli tomu, aby se zabránilo možnému dopolednímu kolapsu dopravy. Ačkoli se před zúžením tvoří ve směru ke Slivenci kolony, žádné velké problémy se na Pražském okruhu zatím neobjevily. Zatěžkávací zkouška ovšem čeká uzavřený úsek zítra ráno.

Rekonstrukce Pražského okruhu, za niž zaplatí Ředitelství silnic a dálnic miliardu korun, probíhá v jeho nejstarší části mezi křižovatkami s dálnicí D5 v Třebonicích a s ulicí K Barrandovu ve Slivenci. Vozovka je tam ve špatném stavu, přitom má být úsek ještě letos napojen na jihozápadní část okruhu, která povede do Jesenice.

Reportáž Richarda Samka a Marty Machkové (zdroj: ČT24)

Obvykle jezdí auta každým směrem ve dvou pruzích a k dispozici mají navíc odstavný pruh. Po zahájení prací se jezdí pouze ve třech pruzích a v případě poruchy nebo nehody není kam odstavit nepojízdné vozidlo. Rizikovější je přitom cesta z Třebonic (od dálnice D5) do Slivence (k ulici K Barrandovu), kdy se jede pouze jedním pruhem. V opačném směru jsou vytvořeny dva provizorní jízdní pruhy.

Uzavírka na Pražském okruhu
Zdroj: ČT24/Google