Z hořícího autobusu všichni utekli, vůz je na odpis

Praha – Žádné zranění si nevyžádal noční požár kloubového autobusu městské hromadné dopravy v Praze. Na lince 205 z Komořan na Zemanku jím cestovalo asi deset lidí. Podle policistů zapálila vozidlo trojice mladých cestujících pyrotechnikou. Skupina, kterou strážci zákona podezírají ze zapálení autobusu, utekla a policie po ní nyní pátrá. Podle mluvčí pražských hasičů Pavlíny Adamcové je na vozidle škoda za čtyři miliony korun.

Autobus vzplál na zastávce Obchodní náměstí v Modřanech několik minut před půlnocí. Dveře byly při zastavení otevřené, a tak všichni cestující stihli bezpečně vystoupit. „Naštěstí nedošlo k žádnému zranění ani žádné újmě na zdraví. Autobus už se ale pravděpodobně do provozu nevrátí,“ shrnul mluvčí pražského dopravního podniku Ondřej Pečený.

„Mezi pasažéry byli i tři mladíci, kteří mají požár pravděpodobně na starosti, ti ale z místa utekli a policie po nich pátrá,“ řekla mluvčí pražských policistů Eva Miklíková. Případem se zabývají kriminalisté, první výsledky šetření ukazují na úmyslné zapálení.

„Je to věc, se kterou jsme se dosud ještě nesetkali. Ohrozil cestující a skončil naprostou devastací autobusu,“ podotkl Pečený. Autobus typu Karosa B941 pořídil dopravní podnik v roce 1997 za pět milionů korun.