Dva lidé zahynuli krátce po sobě pod vlaky

Praha/Prostějov – Kvůli střetům vlaků s lidmi nejezdily dnes vlaky v Praze z Masarykova nádraží do Ruzyně a také mezi Olomoucí a Prostějovem. Obě nehody se staly krátce po sobě v brzkém odpoledni a na jednokolejných tratích musely být odřeknuty nebo odkloněny všechny vlaky. Zavedena byla náhradní autobusová doprava.

Mezi Prostějovem a Olomoucí byl provoz zastaven krátce po druhé hodině poté, co v zastávce Vrahovice srazil osobní vlak člověka. Rychlíky na lince Brno - Prostějov - Olomouc byly z Nezamyslic do Olomouce vedeny odklonem přes Přerov. Zároveň jely po jejich obvyklé trase přes Prostějov náhradní autobusy, které rovněž pendlovaly místo regionálních vlaků mezi Olomoucí a Prostějovem.

V Praze se stala nehoda mezi Veleslavínem a Ruzyní, pod rychlík do Rakovníku vkročil člověk krátce po čtvrt na jednu. Kvůli vyšetřování nehody pokračoval vlak v cestě s dvouhodinovým zpožděním, zpoždění nabraly i další vlaky, které se dočasně obracely v Ruzyni.

Dopoledne jezdily odklonem vlaky také mezi pražským hlavním nádražím a Radotínem. Důvodem byla technická závada na trati mezi Radotínem a Smíchovem.