Na silnicích o víkendu zahynulo devět lidí

Praha – Při víkendových dopravních nehodách zahynulo devět lidí, jedná se o nejkrutější červnovou víkendovou statistiku. Z pěti nedělních smrtelných nehod se čtyři staly v Jihomoravském kraji, tragicky skončila například srážka autobusu s osobním autem. Víkendové statistiky výrazně zhoršily poměrně příznivě se vyvíjející týden, od pondělí do pátku totiž při haváriích zahynulo "pouze" deset lidí, přičemž ve středu přežili cestování všichni, kteří vyjeli.

Srážka autobusu s osobním autem, při níž zahynul řidič automobilu, se stala v neděli brzy ráno na rychlostní silnici R52. Vůz Peugeot, patrně kvůli řidičovu mikrospánku, vjel do protisměru a čelně narazil do autobusu s turisty ze severní Moravy vracející se z dovolené z Chorvatska. Po kolizi muselo být pět turistů ošetřeno s oděrky a lehkými pohmožděninami. Zájezd domů odvezl náhradní autobusový spoj.

V sobotu nepřežil nehodu dvacetiletý řidič osobního auta v Žárové na Prachaticku. „Osobní vozidlo vyjelo mimo silnici a havarovalo. Řidiče osobního vozu převezla záchranka do nemocnice, kde svým zraněním podlehl. Nehoda se stala asi dvě hodiny po půlnoci,“ popsal průběh havárie jihočeský policejní mluvčí Jiří Matzner. Sedmnáctiletý spolujezdec byl podle něho převezen s lehčími zraněními do nemocnice.

Rovněž v sobotu přišel o život řidič vozu Audi při nehodě na 215. kilometru dálnice D1. Čelně se srazil s kamionem Scania, kterému se zřejmě poškodila pneumatika, prorazil středová svodidla a čelně narazil do tří vozidel.