Na pražském hlavním nádraží bude nové odbavovací centrum

Praha - České dráhy plánují v červnu na hlavním nádraží v Praze otevřít nové odbavovací centrum pro cestující, které má zrychlit nákup jízdenek a služeb ČD. Pražské hlavní nádraží nyní prochází rozsáhlou rekonstrukcí. Podle mluvčího ČD Ondřeje Kubaly bude do nového centra ČD na hlavním nádraží v Praze přesunuto veškeré odbavení zákazníků.

Odbavovací centrum bude ve sníženém přízemí hlavního nádraží za nynějšími pokladnami v místech, kde dříve fungovala úschovna zavazadel.

„Poprvé v historii ČD nebudou na hlavním nádraží pokladní za sklem, ale volně si budou se zákazníkem povídat,“ uvedl Kubala. Odbavení cestujících podle něj urychlí také systém přístupu k pokladnám, který bude obdobný jako na letištích. „Jedna fronta, od které zákazníci přistupují jednotlivě k té přepážce, kde se uvolní místo. Takový systém je například na nádražích v Brně nebo Praze-Holešovicích,“ dodal Kubala.

Nové ČD centrum by mělo být zkolaudováno v květnu a ČD do něj poté nainstalují odbavovací technologie. S otevřením moderního odbavovacího prostoru se počítá v průběhu června.

Rekonstrukce odbavovací haly nádraží včetně historické Fantovy budovy začala před dvěma lety a ještě asi tři roky potrvá.