Na Hodonínsku řidič neposkytl pomoc a ujel

Hodonín - Neznámý řidič včera vpodvečer srazil chodce na silnici spojující město Hodonín a místní část Nesyt, neposkytl mu potřebnou pomoc a ujel. Nehoda se stala v době mezi 18:30 a 18:50. Informoval na webu Petr Zámečník z hodonínské policie.

Pravděpodobně se jednalo o osobní auto, zatím neznámé značky, které z nezjištěných příčin srazilo dvacetiletého muže jdoucího směrem na Nesyt. Mladík při nehodě upadl pod vozidlo, kde se zranil. Jeho zranění bylo hodnoceno jako velmi vážné. I přes rychlou pomoc následkům zranění podlehl. Řidič, který ho srazil z místa nehody ujel. Za neposkytnutí pomoci a těžkou újmu na zdraví mu nyní hrozí až tři roky odnětí svobody.

Policie v souvislosti s touto nehodou hledá svědky, kteří se pohybovali v uvedenou dobu v okolí nehody a mohli by jakýmkoliv způsobem pomoci k došetření události. Se svým svědectvím se můžete přihlásit na linku 158.
„Případy, při nichž řidiči opustí zraněného účastníka nehody, který se pak potýká s vážnými následky, nebo dokonce přijde o život, se v regionu stávají jen naprosto ojediněle,“ řekl vedoucí jihomoravské dopravní policie Leoš Tržil.


Podobný je i případ patnáctiletého Karla Pravce, kterého v listopadu 2006 srazil na Blanensku řidič Petr Neisser. Muž zraněného hocha odvezl do lesa o ponechal ho svému osudu. Školák se s vypětím všech sil doplazil k silnici a byl poté zachráněn. Neisser dostal 12 let vězení. S trestem ale řidič nesouhlasí, obrátil se proto na Nejvyšší soud.