Ranní doprava v Praze zkolabovala kvůli výkopu na magistrále a hromadné nehodě

Praha – Výkop v Mezibranské ulici na magistrále a nehoda pěti aut na Lahovickém mostě vážně zkomplikovaly ranní dopravu v Praze. Komplikace způsobily řidičům také další kolize na exponovaných místech, například na nájezdu na magistrálu u křižovatky U Bulhara.

Mezibranskou ulici, která začíná u Václavského náměstí a končí již na následující křižovatce magistrály s Žitnou, uzavřeli silničáři již v sobotu kvůli opravě vodovodu.

Podle mluvčí Pražských vodovodů a kanalizací Marcely Dvořákové v sobotu technici opravovali havárii vodovodního řadu o průměru 30 centimetrů. „Havárie byla odstraněna. Lidem byly obnoveny dodávky vody,“ řekla mluvčí. Doplnila, že dnes se provádějí asfaltérské práce. Magistrála by měla být ze severu na jih Prahy plně průjezdná zhruba v 15 hodin.

Zatímco uzávěra v Mezibranské ulici komplikuje situaci v centru a dopravu ze středu Prahy na jih, provoz ve směru do centra zablokovala nehoda pěti vozidel na Lahovickém mostě. Kolony se tak vytvořily na silnici I/4 a na Zbraslavi.

„Při nehodě se nikdo nezranil, policie uzavřela levý jízdní pruh před mostem,“ uvedla po nehodě policejní mluvčí Eva Brožová s tím, že havárie byla nahlášena krátce před sedmou. Provoz v místě nehody byl podle policie záhy obnoven, protože účastníci nehody se na její likvidaci domluvili mezi sebou a auta odstavili stranou.