Při nehodě na Olomoucku zemřeli čtyři mladí lidé

Olomouc - Čtyři mladí lidé zemřeli při dopravní nehodě, která se stala v pondělí před půlnocí na Olomoucku. Tři z nich zemřeli na místě, čtvrtá dívka podlehla svým zraněním dnes odpoledne v nemocnici. Podle policistů jeli na půlnoční mši, kam se vydala dvě auta plná mladých lidí. Oba řidiči stejným způsobem v zatáčce havarovali. Uvedla olomoucká policejní mluvčí Jitka Dolejšová. Kromě čtyř úmrtí se dalších pět lidí zranilo.

Nehoda se podle policistů stala zhruba kilometr před Samotiškami. Mladí lidé cestovali z Bystročic. „V mírné pravotočivé zatáčce jela za sebou dvě osobní auta. Řidič prvního z nich nezvládl řízení a čelně narazil do stromu. Stejným způsobem havaroval i druhý řidič. Zřejmě jeli hodně rychle,“ uvedla policejní mluvčí.

V prvním autě zemřeli dva mladíci ve věku 25 a 19 let a sedmnáctiletá dívka.

Záchranáři podle náměstka krajské záchranné služby Jana Weinberga odváželi z místa nehody čtyři lidi do Fakultní nemocnice v Olomouci. Patnáctiletá dívka, kterou převezli v kritickém stavu a utrpěla mnohočetná poranění hlavy, břicha, pánve a končetin, svým zraněním podlehla odpoledne. „Zemřela přes veškerou snahu lékařů, kteří ji ráno operovali,“ řekl mluvčí Fakultní nemocnice Egon Havrlant.

V nemocnici leží další dva mladíci s otřesem mozku, jedna dívka je v nemocnici se středně těžkým poraněním hrudníku. Další dva mladé lidi ošetřili záchranáři na místě. Jedna dívka přišla podle Havrlanta do nemocnice ráno s následky otřesu mozku.