Na Opencard lze nahrát jízdné také v metru na trase A

Praha - Pražský dopravní podnik dnes v metru na trase A zprovozní ve všech stanicích zařízení, které cestujícím umožní na jejich Opencard nahrát zakoupené elektronické jízdné, uvedla Monika Lojínová z dopravního podniku. Instalace validátorů, jak se přístroje nazývají, trvala jeden a půl měsíce. Spolu s validátory ve stanicích linek B a C jich nyní bude celkem 64.

Další nabíjecí automaty se v současné době instalují také na trase metra B a C, ve stanicích Letňany, Prosek, Křižíkova, Rajská zahrada, Chodov a také na centrálním dispečinku dopravního podniku v ulici Na Bojišti.

Do konce října pak plánuje podle Lojínové dopravní podnik umístit validátory také do stanic Střížkov a Pankrác. Tím prý budou pokryty všechny stanice metra.

Kartu Opencard v současnosti vlastní přes 450 000 lidí. Slouží mimo jiné jako tramvajenka, průkazka do knihovny, držitelé na ni také získají různé slevy. Kvůli žádosti o kartu Opencard už není nutné chodit osobně na kontaktní místa a lidé o ni mohou požádat i prostřednictvím internetu. Projekt ale především v počátku provázely problémy a nevýhodné smlouvy. Podle kritiků je projekt předražený.