Paroubek se setkal se Sáblíkovou, stavbu haly podpořil

Praha – Předseda ČSSD Jiří Paroubek se dnes setkal s čerstvou medailistkou z olympijských her ve Vancouveru, rychlobruslařkou Martinou Sáblíkovou a jejím trenérem Petrem Novákem. Paroubek vyjádřil podporu myšlence rychlobruslařské haly v Oseku, kterou označil za typickou soukromou investici a nyní jen musíme čekat, zda se nějaký investor ukáže. Pokud ale ČSSD uspěje ve volbách, Paroubek má v úmyslu společně se středočeským hejtmanem Davidem Rathem (ČSSD) financovat infrastrukturu, pokud hala vznikne.

Víceúčelovou halu, kde by mohlo být provozováno až devět sportů, považuje Paroubek za zajímavou myšlenku. „Jak z prostředků státu, tak z prostředků kraje… jsme schopni infrastrukturu, která je potřeba k výstavbě takového zařízení, zajistit,“ uvedl předseda sociálních demokratů. Paroubek apeloval na další politiky, aby nezpochybňovali výstavbu haly, dokud se skutečně neobjeví nějaký investor. „Je dobře, když někdo chce přinést do sportu peníze,“ řekl Paroubek.

Trenér Petr Novák ocenil, že si Paroubek nechává vysvětlit od sportovců, jak situaci okolo sportu v ČR vidí oni. „Pořád víme jednu věc. Něco se musí stát, aby sport u nás dostal nějaký systém,“ uvedl před novináři Novák.

Brífink Jiřího Paroubka s Martinou Sáblíkovou (zdroj: ČT24)