V českobudějovické nemocnici zemřela při požáru pacientka

České Budějovice - Požár interního oddělení nemocnice v Českých Budějovicích zaměstnal profesionální hasiče. Jedna pacientka při něm zemřela, když se nadýchala kouře. Oddělení je evakuováno a požár je lokalizován. Příčina požáru se vyšetřuje, ale nejsou ještě stanoveny ani vyšetřovací verze, informovala mluvčí jihočeských hasičů.

„Požár byl rychle lokalizován. Zaměstnanci také rychle zasáhli a pomohli další pacienty evakuovat,“ řekl mluvčí nemocnice Jan Dušek. Uvedl, že přes 40 hospitalizovaných nemocnice umístila na jiná oddělení. Do služby také byli povoláni další lékaři, aby pomohli zajistit běžný chod nemocnice.

„Nyní obvoláváme příbuzné pacientů, aby věděli, že jsou v pořádku,“ dodal Dušek.

Na místě zasahovaly tři vozy českobudějovických hasičů včetně výškové techniky. Požár vypukl před 20:00 v areálu nemocnice v ulici Boženy Němcové. Hasiči vzhledem k zakouření prostoru zasahovali v dýchacích přístrojích.

Oficiální prohlášení nemocnice bude zítra

„Bylo nám to nahlášeno pouze jako požár lůžka, oheň zasáhl v podstatě jen jeden pokoj,“ popsala situaci mluvčí. Dodala, že zhruba tři desítky pacientů opustily oddělení samy, hasiči jim nemuseli pomáhat.

„Nemáme dostatek informací, nemocnice se proto zatím nebude k události vyjadřovat,“ řekl mluvčí nemocnice Jan Dušek. Dodal, že vedení nemocnice vydá k neštěstí prohlášení během neděle. Podle nepotvrzených informací by obětí požáru měla být žena.