Další přívaly sněhu nehrozí - do neděle napadne maximálně 5 centimetrů

Praha - Do konce tohoto týdne by mělo nasněžit nanejvýš pět centimetrů sněhu. Sněžit má i dnes, ale jen na Moravě. Teploty se přitom mohou vyšplhat na tři stupně Celsia. Pak se ale mírně ochladí, sníh by se tak měl udržet.

Nedělní sněhová nadílka přinesla na české území pět až 20 centimetrů nového sněhu, nejvíc ho spadlo ve středních a západních Čechách. Například Ondřejov ve Středočeském kraji hlásí 18 centimetrů nového sněhu, Mariánské Lázně 13 centimetrů.

Zatímco dnešní nejvyšší teploty by se mohly vyšplhat až na tři stupně Celsia, v příštích dnech by se mělo mírně ochlazovat. V noci by mělo mrznout a přes den by se teploty měly pohybovat kolem nuly. Sníh tedy vydrží a obleva zatím nebude.

Předpověď počasí (zdroj: ČT24)

Lidi ohrožuje padající sníh a led

V celé republice se lidé potýkají s padajícími kusy tajícího sněhu a ledu. Jen v Praze policie zaznamenala desítky případů, kdy sníh poškodil zaparkovaná auta. Celkem šest lidí padající sníh zranil. Většinou utrpěli zranění hlavy. Další muž na sněhu upadl a poranil si kyčel. Kvůli padajícímu sněhu také strážníci ohrazují desítky míst, kde by pád mohl hrozit. V Praze se také bude znovu házet sníh do Vltavy. Na náplavkách se už hromadí haldy sněhu, dovezené z různých míst z centra metropole. Technická správa komunikací se dohodla s Povodím Vltavy, které odpouští vodu z vltavské kaskády a sníh se v protékající vodě může více zředit. Padající sníh také zranil v Plzni ženu, která stála na zastávce trolejbusu. Utrpěla otřes mozku a má naražená záda. Kvůli rampouchům vyjížděli hasiči v regionu k desítkám případů.

foťák, vysoká kvalita
Zdroj: ČT24/Adéla Pobořilová