Syn amerického bankéře vyučující v ČR stále pohřešován

Praha/Frankfurt nad Mohanem (Německo) - Německá i česká policie a Interpol pátrají po pohřešovaném dvaadvacetiletém Američanovi, který učil v České republice angličtinu. Mladík se před deseti dny ztratil beze stopy ve Frankfurtu nad Mohanem. Objevují se spekulace o tom, že se mohl stát obětí únosu, neboť jde o syna viceprezidenta americké banky Morgan Stanley.

Devon Hollahan se s kamarádem vypravil na koncert do Frankfurtu nad Mohanem. Ubytování si našli v hostelu v centru města. Naposledy ho viděl Josh Friedman ve tři ráno 21. listopadu na Goetheplatz ve Frankfurtu. Hledali cestu do hostelu a Josh se zeptal místních. „Trvalo to jenom několik minut, pak jsem se otočil a on byl pryč,“ uvedl o celé situaci Friedman.

Od té chvíle se Devon pohřešuje. Jeden ze svědků ho pravděpodobně spatřil na místním vlakovém nádraží. Josh Friedman se nejprve snažil hledat kamaráda na vlastní pěst, druhý den odpoledne se ale obrátil na policii. Telefon měl Devon vypnutý, nikomu se neozval a zpět do Prahy také nedorazil.

Reportáž Barbory Straňákové (zdroj: ČT24)

Mladík by se prý jen tak někde nezapomněl

Jeffrey Hollahan, otec pohřešovaného:

„Nikdy nic takového neudělal, je velice zodpovědný. Je sice nezávislý a hodně cestuje, ale nikdy bez toho, aby všem řekl, kde je a kdy se vrátí.“

Jeffrey Hollahan o svém synovi tvrdí, že takové chování k němu vůbec nesedí. Prý by se nikdy jen tak někde ve víru evropského velkoměsta nezapomněl, aniž by o sobě dal vědět. Sám začal svého potomka ve Frankfurtu hledat.

Ačkoli měl Devon u sebe svoje kreditní karty, ani jednu z nich nepoužil. Po mladíkovi pátrá česká i německá policie, zapojili se i americká velvyslanectví v obou zemích a ve Frankfurtu i desítky dobrovolníků. Mluvčí pražské policie Eva Miklíková pro ČT řekla, že veškerá pátrání dosud nevedla k žádnému výsledku.