Matka se s pětiletou dcerou skrývá mezi bezdomovci

Praha - Policisté po celé republice zatím marně pátrají po Haně Sedlákové z Brna. Ta je i se svojí pětiletou dcerou Jitkou víc než půl roku na útěku. Podle všeho obě žijí mezi bezdomovci. Kriminalisté se obávají o život malé dívky. Matka se tím dopouští trestného činu ohrožování výchovy mládeže.

Soud rozhodl, že na malou Jitku by měli dohlížet sociální pracovníci – kvůli tomu, že se matka o dítě špatně starala, a kvůli jejím problémům s alkoholem. Jenže ti mohou těžko stav a vývoj Jitky sledovat, když neví, kde je. Podle psychologů je dítě ve velkém nebezpečí - holčička strádá psychicky, fyzicky i sociálně.

Policisté mají informace o tom, že se matka s dcerou pohybují mezi bezdomovci na různých místech Čech a Moravy. Poslední stopa vede do Pardubic, kde se měla Sedláková skrývat v bývalé továrně mlýnských strojů. Policisté provedli v objektu několik kontrol, bohužel bezvýsledně.

Reportáž Erika Knajfla (zdroj: ČT24)

Celý příběh je o to smutnější, že matka s dcerou strádají zbytečně. Sedláková si totiž už rok nevyzvedla důchod. Na poště tak leží skoro sto tisíc korun.

Jitka Sedláková je vysoká 100 až 120 centimetrů, má hnědé vlasy a vypadá na pět až šest let.