Bilance střelby na Spořilově: dva mrtví, težce raněný policista

Praha - Muž a žena dnes večer zemřeli při přestřelce v Púchovské ulici v Praze 4 - Spořilově, další muž, který je z řad policie, v nemocnici bojuje v kritickém stavu o život, řekla mluvčí pražských policistů Eva Miklíková. Dodala, že postřelený policista nebyl ve službě a neměl u sebe zbraň. Podle jedné z vyšetřovatelských verzí mohl být mrtvý muž útočníkem, který po útoku namířil pistoli proti sobě. Na případu pracuje policie i kriminalisté.

Podle policie kolem 19:00 do bytu násilím vnikl šestatřicetiletý muž, na místě bylo později nalezeno tělo muže, osmatřicetileté ženy a těžce zraněný jednatřicetiletý muž. „Mohu potvrdit, že postřelený muž je policista, který nebyl ve službě a nebyl ozbrojený. Je v postavení poškozeného,“ řekla Miklíková. Na místě se našla jen jedna zbraň. Byla nařízena balistická expertiza zbraně a soudní pitva.

„Při přestřelce byli zastřeleni dva lidé, třetí byl v kritickém stavu převezen do vinohradské nemocnice,“ potvrdila mluvčí pražské záchranné služby Jiřina Ernestová. Svědci vypověděli, že slyšeli čtyři výstřely. Vážně zraněný policista je podle mluvčí vinohradské nemocnice Jany Jelínkové umístěn v traumacentru a podrobil se operaci.