Díky veřejné sbírce bude mít rodina postižené holčičky nové auto

Karviná – Veřejná sbírka pomohla rodině vážně postižené holčičky, aby si pořídila nové auto. Pro rodinu je auto nutností – vozí jím totiž malou Elu na nezbytnou rehabilitaci. Zloději jim ale auto ukradli přímo z označeného parkovacího místa před domem v Karviné. Po zveřejnění případu však lidé zaslali do veřejné sbírky přes 800 tisíc korun.

Pětiletá Ela se narodila předčasně a postihla ji mozková obrna. Sama ani nedokáže chodit a maminka ji denně musí vozit do 35 kilometrů vzdáleného stacionáře, jinak se Ela neposune dál ve vývoji a zhorší se její zdravotní stav. Teď to zase bude možné, peníze ze sbírky umožní koupi nového auta. „Já bych chtěla poděkovat všem anonymním dárcům. Všem, kteří poslali jakoukoliv částku,“ vzkazuje maminka Ely Sylva Wawrzosová. 

Lidé dokonce poslali mnohem více peněz, než rodina na auto potřebovala. Nadace Naše dítě tak bude moci vybrat jiný naléhavý případ a pomoci i jiné rodině. Mezitím už se vybral vhodný typ auta pro Elu, teď se ještě dolaďuje výbava, aby splňovala požadavky rodiny. „My při vybírání auta pro Elu přihlížíme k tomu, aby se tam vešly dvě sedačky, kočárek a mělo výhodnou pojistku,“ uvedl Michal Zadák ze společnosti Sauto.cz, která je partnerem sbírky. Ela by se tak nového auta mohla dočkat už příští týden.

Reportáž Terezy Krásenské (zdroj: ČT24)