Dva lidé, kteří prý byli u pražské přestřelky, se udali

Praha - Dva lidé, kteří prý byli u středeční ranní přestřelky s policií v pražských Řeporyjích, při níž zemřeli mladý kriminalista a hledaný recidivista, se sami udali na policii. Ve středu se v noci policii přihlásili muž a žena, kteří seděli v autě, jež ve středu ráno pronásledovali policisté. Přes den se údajně schovávali mimo Prahu. „Bez komentáře, nemohu to ani potvrdit, ani vyvrátit,“ řekla mluvčí pražské policie. Uvedl to server Tn.cz.

Třiadvacetiletá dívka a pětadvacetiletý mladík podle serveru tvrdí, že z auta střelba nevyšla. Při přestřelce v Řeporyjích zemřeli ve středu ráno mladý kriminalista a recidivista, který měl nastoupit do výkonu trestu. V souvislosti s případem pátrali policisté od rána po dalších dvou údajných pachatelích.

Kriminalisté získali informace, že v Řeporyjích pobývá osmadvacetiletý muž, který má jít do vězení. Věděli, že je pravděpodobně ozbrojen. Vypravili se pro něj, recidivista jim však podle policejní mluvčí Ivy Knolové začal ujíždět v autě. Srazil se s policejním vozem a při útěku zastřelil poblíž Řeporyjského náměstí sedmadvacetiletého policistu. Potom se snažil uprchnout blízkou zahradou, kde ho zastřelil policistův kolega.

Ze středečních informací nebylo zřejmé, zda další dva hledaní lidé jeli v autě s recidivistou. Mluvčí Knolová tehdy uvedla pouze to, že byli na místě činu.