V pražském nákupním centru řádí pedofil

Praha - Policie pátrá po pedofilovi, který osahává dívenky v pražských obchodních centrech. Naposledy zaútočil v pondělí v nákupním středisku Arkády na Pankráci. Na stejném místě je to už druhý pokus během čtrnácti dní. Policie je ale přesvědčená, že není poslední. Žádá veřejnost, aby v hledání muže, s největší pravděpodobností Slováka, pomohla.

Poslední obětí pedofila se stala devítiletá dívka. Neznámý muž ji poprosil, aby si vyzkoušela oblečení pro jeho dceru. Dívenka souhlasila. „Dobrovolně odešla do zkušební kabinky. Muž poté za ní do kabinky vstoupil a pohlavně ji zneužil,“ uvedl policejní mluvčí Jan Mikulovský. „Fyzicky je na tom poměrně dobře, s psychikou je to horší. Určitě bude potřebovat péči psychiatra,“ popsal vyšetřovatel případu.

Dívka si šla koupit po škole něco k jídlu. V nákupním centru byla sama, bez rodičů. Tím se zřejmě dostala do pedofilových spárů. 

Průmyslové kamery také odhalily, že před dvěma týdny muž v Arkádách použil stejnou lest, tenkrát na zhruba 12letou dívku. Té se ale podařilo z kabinky utéct. Bezpečnostní služba i všechny obchody v nákupním centru na Pankráci dostaly fotografii podezřelého. Stejně jako i základní školy v jeho okolí.

Policisté mají stopy, které vedou za hranice Prahy 4. Podle vyšetřovatelů pedofil dosud zneužil tři až čtyři holčičky. „To jejich chování je velice nutkavé. Kdyby si tisíckrát řekl, že už to neudělá, tak za pár dní to  udělá znovu,“ popsal psycholog Slavomil Hubálek. Muži hrozí za zneužívání holčiček až 8 let vězení.

Pachatel je běloch vyšší postavy mezi 30 až 40 lety. Policie nevylučuje, že se bude snažit svůj vzhled změnit. Informace o tomto muži můžete volat na číslo 974 854 100.