Mužům, kteří napadli Hrůzu, navrhuje žalobce vězení a podmínku

Ostrava - Státní zástupce navrhl nepodmíněný trest pro jednoho z mužů, kteří loni v ostravské Stodolní ulici napadli zpěváka Michala Hrůzu, když chtěl uklidnit jejich hádku a postrkování. Druhý obžalovaný by podle žalobce měl dostat podmínku. Rozsudek soud vynese příští týden v úterý.

Nepodmíněný trest v minimální délce čtyř let navrhuje žalobce pro Patrika Kaifáše, který Hrůzu udeřil pěstí. Po ráně zpěvák upadl a utrpěl vážné zranění hlavy, kvůli výpadku paměti ani nemůže vypovídat u soudu. Obhájce Kaifáše požaduje pouze podmíněný trest. Druhý obžalovaný mladík Nikolas Agoratsios by měl podle státního zástupce Davida Bartoše dostat podmíněný trest za to, že uštědřil Hrůzovi facku. S tím ale nesouhlasí advokát obžalovaného, který požaduje především překvalifikovaní jeho jednání na přestupek, popřípadě i upuštění od potrestání.

K incidentu došlo v noci před začátkem festivalu Colours of Ostrava, kde měl Hrůza vystupovat. Měl za sebou koncert na Festivalu v ulicích a šel se s přáteli pobavit do Stodolní ulice. Náhodou se stali svědky rvačky nyní obžalovaných bratranců, ve které se údajně jednalo o přítelkyni jednoho z nich. Hrůza se je snažil uklidnit.

Opilým mladíkům se jeho vměšování nelíbilo. Především to, že chtěl zavolat policii. Podle obžaloby mu dal nejprve Nikolas Agoratsios facku. Když Hrůza opakoval, že zavolá policii, zaútočil na něho Patrik Kaifáš pěstí. Udeřil ho do obličeje tak silně, že Hrůza upadl zády na chodník. Přitom si podle státního zástupce způsobil vážné poranění hlavy. Po operaci se jeho stav postupně zlepšil, takže za necelý měsíc mohl opustit nemocnici. V léčbě pak pokračoval v rehabilitačním zařízení v Praze.

Michal Hrůza s kapelou
Zdroj: Tomáš Třeštík/Soundmachine