Policisté objevili v Bohuňovicích na Olomoucku 27 mrtvých psů, majitelka je otrávila

Olomouc - Téměř tři desítky mrtvých psů různé rasy, hlavně kříženců, objevili v úterý večer policisté v Bohuňovicích na Olomoucku. Majitelka psů bydlí v nedaleké obci Štarnov. Mrtvol může podle ní být mnohem víc. U sebe doma má dalších třicet zvířat, otrávené granule žrali všichni. Mrtvá zvířata převezli hasiči do Státního veterinárního ústavu v Olomouci k pitvě. Případ také vyšetřuje policie, která zjišťuje, jakého trestného činu se pachatel dopustil. Pokud pitva prokáže týrání zvířat, hrozí pachateli až dva roky vězení.

Policistům se majitelku psů podařilo poměrně rychle vypátrat. Stopy je zavedly do nedaleké obce Štarnov. Pětašedesátiletá Zdeňka Grohmanová smrt psů nezapírá, dokonce přiznala, že je otrávila. Vinu ale svaluje na místostarostu obce Stanislava Nykla (SNK), který ji měl donutit, aby se psů zbavila, protože vadili sousedům. „Říkali mi, že dají psy do útulku. Já jim říkala, že jsou agresivní a nepochytám je. Tak navrhli, že je utratíme,“ tvrdí majitelka.

Místostarosta odmítl případ komentovat. Právě on měl ale majitelce psů podle jejích slov dovézt kýbl s jedem s tím, že ho má psům rozdělit. „Umírali čtyři dny,“ dodala Grohmanová. Jak se mrtvoly dostaly do Bohuňovic ale neví. Nykl je podle ní měl odvézt do kafilérie. Ředitel olomoucké krajské veterinární správy Zdeněk Králík odhadl, že výsledky pitvy by mohli odborníci znát zřejmě ve čtvrtek.

Vydáno pod