Dálnice D1 před Brnem stála přes tři hodiny kvůli hromadné nehodě pěti aut

Hromadná nehoda čtyř nákladních aut a dodávky uzavřela na 3,5 hodiny dálnici D1 na 178. kilometru u Říčan na Brněnsku ve směru na Brno. Tři lidé utrpěli zranění. Policie dopravu odkláněla, řidiči sjížděli na exitu 168 Devět křížů a na dálnici se vraceli na exitu 182 Kývalka. Před sjezdem se utvořila asi šestikilometrová kolona.

Nehoda se stala zhruba v 10:20. „Celkem pět nákladních vozů se srazilo asi 100 metrů před sjezdem na Ostrovačice, nehodu vyšetřujeme,“ uvedla policejní mluvčí Andrea Cejnková. 

Policie kolem 12:00 obnovila provoz jedním pruhem, aby mohly odjet vozy stojící před místem nehody. Celou dálnici se záchranným složkám podařilo zprovoznit zhruba ve 13:45.

Nehoda si podle mluvčí záchranné služby Michaely Bothové vyžádala tři zraněné. „Mladého muže ve vážném stavu jsme s těžkým poraněním vrtulníkem transportovali na urgentní příjem Fakultní nemocnice v Brně Bohunicích. Dvě zranění jsou lehká,“ uvedla Bothová. 

Doplnila, že jednoho z lehce zraněných mužů zdravotní služba ošetřila na místě, druhého převezla na traumacentrum bohunické nemocnice. Jednoho z řidičů museli hasiči podle jejich mluvčího Jaroslava Mikošky z vozu vyprostit.