Jaro se do Česka v nejbližších dnech nechystá. Na horách zapadá pomlázka sněhem

Současné chladné počasí zůstane v Česku minimálně do konce března. V polovině dubna už má být tepleji, maxima přes den by mohla vystoupat k 15 stupňům Celsia. Vyplývá to z dlouhodobé předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu. Velikonoční svátky podle předpovědi zřejmě proprší a na horách ještě bude i sněžit.

Nadcházející dva týdny mají být teplotně podprůměrné, nejnižší teploty budou většinou kolem nuly a přes den bude kolem deseti stupňů.

V dalších dvou týdnech vystoupají teplotní minima nad nulu a maxima se dostanou až k 15 stupňům. „Je ovšem velmi pravděpodobné, že během předpovědního období bude docházet ke krátkodobým, někdy i velmi výrazným změnám teplot, což tento výhled počasí nemůže postihnout. Takovéto výkyvy jsou ovšem pro tuto roční dobu obvyklé,“ uvedli meteorologové s poukazem na tradiční aprílové počasí.

Předpověď počasí pro nejbližší dny
Zdroj: ČT24

Co se týče srážek, tak má být následujících 30 dní podprůměrných nebo průměrných. Srážkově bohatší má být konec března, naopak v dubnu bude pršet méně, než je obvyklé pro toto roční období.