U Moravského Berouna vykolejil vlak. Narazil do spadlého stromu

U Moravského Berouna časně ráno vykolejil osobní vlak. Podle webu Českých drah najel do spadlého stromu. Provoz na trati v úseku mezi Moravským Berounem a Valšovem musel být přerušen a jezdila náhradní autobusová doprava. Zraněn nikdo nebyl. Kvůli silnému větru zasahovali v noci a ráno na Olomoucku a Přerovsku hasiči víc než desetkrát.

Nehoda vlaku se stala na pomezí Olomouckého a Moravskoslezského kraje ve 4:40. „Vlak jedoucí na trati mezi Olomoucí a Opavou narazil v úseku mezi Moravským Berounem a Valšovem do stromu a vykolejil. Nikdo nebyl zraněn, cestující byli přepraveni. Za pomoci Správy železniční dopravní cesty bude vlak vrácen na koleje,“ řekla mluvčí Českých drah Radka Pistoriusová. Dráhy zajistily v úseku Dětřichov nad Bystřicí – Valšov náhradní autobusovou dopravu.

Vítr kácel stromy a strhnul střechu

Kvůli silnému větru vyjížděli v Olomouckém kraji do terénu několikrát také hasiči. Za noc ze středy na čtvrtek a ráno mají na kontě 11 událostí. „Z výběru technických pomocí opět statisticky nejčastěji zasahovali u spadaných stromů, jen v jednom případě došlo k uvolnění plechů na střeše objektu v Přerově. Hasiči zde pomocí výškové techniky provedli provizorní zabezpečení,“ řekl mluvčí hasičů Zdeněk Hošák. Nejvíce událostí zaznamenali na Jesenicku a Přerovsku.

Vítr slábne, začne padat sníh

Silný, místy až nárazový vítr komplikoval ve čtvrtek ráno dopravu i ve Zlínském kraji. Dohlednost na silnicích je stále navíc snížená kvůli dešti, řidiči by proto měli jezdit se zvýšenou opatrností, vyplývá z informací Ředitelství silnic a dálnic ČR. Podle Českého hydrometeorologického ústavu může vítr dosahovat rychlosti přesahující 50 kilometrů za hodinu.

Odpolední teplotní maxima by se podle meteorologů měla pohybovat kolem sedmi stupňů. Na většině území Zlínského kraje bude pršet, ve vyšších polohách může déšť přecházet ve sněžení. Vítr dnes bude postupně slábnout.