Bárta hrozí žalobkyni stížností. Chce, aby Škárka s Kočí pykali

Praha – Vít Bárta, jehož dnes v odvolacím řízení pražský obvodní soud osvobodil v kauze uplácení, má v úmyslu podat stížnost na státní zástupkyni, pokud se přes výzvy soudu nebude zabývat křivým obviněním ze strany Kristýny Kočí a Jaroslava Škárky o korupci. Žalobkyně Hana Vrbová ale trvá na obžalobě v původní kauze.

„Dva roky jsem účelově kriminalizován, aby se zapomnělo, že jsem na dopravě zavřel penězovody do stranických kas a na slevách a reklamacích předražených cest ušetřil státu 7 miliard korun,“ píše na svých stránkách a dodává, že křivé obvinění Jaroslava Škárky a Kristýny Kočí nesmí být nepotrestáno, protože drží vládu „kmotrů Kalouska a Nečase“ nad vodou svými hlasy.

Připomíná, že soud opakovaně vyzval policii, aby se křivou výpovědí obou poslanců zabývala. Policie a státní zastupitelství zůstávají podle něj dosud nečinnými, na druhou výzvu soudu už by podle Bárty ale měly reagovat. „V případě, že tomu tak nebude, podám stížnost na nečinnost státní zástupkyně Hany Vrbové, která téměř rok zcela ignoruje stanovisko nezávislého soudu ve věci podezření z trestné činnosti Škárky a Kočí,“ píše Bárta ve svém vyjádření.

Vít Bárta ve svém prohlášení:

„Kristýna Kočí a Jaroslav Škárka mě křivě obvinili, vylákali ze mě podvodně půjčky, které obrátili v úplatek s cílem zdiskreditovat mě ve veřejném politickém životě. Účelově vedené přípravné řízení i nerespektování názoru soudů v obou instancích mě nutně vede k domněnce, že státní zástupkyně Hana Vrbová kryje ty, kteří stojí za Kristýnou Kočí a Jaroslavem Škárkou.“

Obvodní soud pro Prahu 5 zprostil viny Bártu a Škárku, předseda senátu Jan Šott, který osvobozující verdikt vynesl, ale zdůraznil, že se s verdiktem neztotožňuje. Ve svém rozhodování byl totiž formálně vázán závěrem odvolacího soudu, který konstatoval, že se ani jeden z obžalovaných nedopustil trestného činu. Šott proto měl dle svých slov nulovou šanci tento verdikt změnit. Státní zástupkyně se ale ihned odvolala.