Řidič asi neubrzdil auto a srazil se s vlakem

Mladecko - Na nechráněném železničním přejezdu v Mladecku na Opavsku se srazil osobní vlak s osobním autem. Čtyřiatřicetiletý řidič vozu Volkswagen Polo zřejmě nedokázal vůz před přejezdem na zledovatělé vozovce zastavit. S těžkým zraněním ho transportoval vrtulník záchranářů do nemocnice.

Nehoda se stala asi v 08:40. Ve vlaku jedoucím z Jakartovic do Opavy nejeli žádní cestující, třiapadesátiletému strojvedoucímu se nic nestalo. Zkouška prokázala, že před jízdou nepil alkohol, u řidiče osobního auta to musí ukázat vzorek krve.

Přestože jel vlak jen asi 50kilometrovou rychlostí a strojvedoucí použil rychlobrzdu, auto před sebou tlačil několik desítek metrů. V době příjezdu záchranářů už byl řidič z vozu venku a byl při vědomí. „Zasahující lékaři však při prvotním vyšetření zjistili, že postižený utrpěl závažná poranění hlavy a hrudníku a jeho život byl v přímém ohrožení. Záchranáři jej proto uvedli do umělého spánku, provedli intubaci dýchacích cest a převedli pacienta na umělou plicní ventilaci,“ popsal mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl. Vrtulník muže přepravil do Fakultní nemocnice Ostrava.

Místo vlaků jezdily mezi Opavou a Jakartovicemi náhradní autobusy. Nyní je už provoz obnoven.

Telefonát Květy Gebauerové (zdroj: ČT24)