Muže podezřelého z dvojnásobné vraždy v Krči poslal soud do vazby

Praha - Obvodní soud pro Prahu 4 rozhodl o uvalení vazby na pětadvacetiletého muže obviněného z brutální vraždy dvojice mladých lidí v pražské Krči. Podle soudu hrozí obava, že by mohl utéct, jak potvrdila jeho mluvčí Libuše Jungová.

Policisté zadrželi mladíka podezřelého z vraždy devatenáctileté dívky a stejně starého muže  ve čtvrtek ve Zlíně. „Soudkyně shledala důvod vazby útěkové, tedy obavu, že by se skrýval na území ČR před trestním stíháním nebo trestem, který mu hrozí. Obviněný nemá stálé bydliště. V minulosti se zdržoval na ubytovnách a v krátkodobých pronájmech,“ dodala Jungová. Obviněný podle ní před soudem nevypovídal, ale na policii se k činu doznal.

Šlo o brutální čin

Kriminalisté uvedli, že čin byl mimořádně brutální. Vedoucí oddělení vražd pražské policie Josef Mareš brutalitu provedení přirovnal k vraždám Ivana Roubala. Pětinásobný vrah Roubal, který si odpykává doživotí, své oběti mimo jiné svazoval do kozelce, takže postupně umíraly dušením.

Muž se k usmrcení mladé dvojice přiznal. Podezřelého Čecha, který v minulosti nebyl nikdy trestán, zadrželi pražští kriminalisté ve spolupráci se zlínskými a brněnskými kolegy ve středu. Obvinili ho ze zvlášť závažného zločinu vraždy na dvou lidech, za což mu hrozí až dvacetiletý trest odnětí svobody nebo i trest výjimečný. Kvůli vyšetřování a zejména s ohledem na pozůstalé nechce policie k případu sdělovat více informací. 

Policisté našli těla devatenáctileté dvojice v sobotu v bytě domu v Murgašově ulici v Praze 4 poté, co dívku začali pohřešovat její rodiče. Už po ohledání na místě činu dospěli kriminalisté k závěru, že na smrti dvojice se podílela cizí osoba.