Za to, že se nestal senátorem, může podle Škromacha politika ČSSD i Michal Hašek

Dosavadní místopředseda Senátu Zdeněk Škromach (ČSSD) o víkendu překvapivě prohrál senátní souboj na Hodonínsku. Musí si tak začít hledat práci, protože mu prý nikdo žádnou trafiku nenabídl. Uvedl to v rozhovoru pro rádio Impuls. Ve sněmovních volbách příští rok se prý kandidovat nechystá. Podle něj se na jeho neúspěchu částečně podílela i Sobotkova vláda nebo Michal Hašek v čele Jihomoravského kraje. A právě Michal Hašek bude hostem úterní Devadesátky, své dotazy můžete posílat zde.

Otázky do Hyde Parku ČT24 můžete posílat také prostřednictvím Facebooku – napsat je do aplikace Dotazy pro hosta – nebo Twitteru (k tweetu připojte hashtag ‪#‎hpct24). Můžete také posílat videodotazy přes aplikaci iReportér.

„Zůstanu jen řadovým členem ČSSD. Rozhlédnu se po kopcích kolem a uvidím, na který bych si mohl dovolit zase vystoupat. Úvahy o kandidatuře na prezidenta se stále nevzdávám. Klidně to může být za šest let, pokud bude kandidovat Miloš Zeman,“ uvedl Škromach.

V rádiu Impuls prohlásil že po neúspěchu v senátních volbách nechce hledat viníky kolem sebe. „Ale svůj podíl na tom mělo i to, že jsem svázaný s politikou sociální demokracie, čili to, co se odehrává ve vládě. Poté dvě volební období Michala Haška, co by hejtmana kraje, na tom měla taky podíl. Člověk to ale musí nést sportovně,“ dodal.

Škromach se stal poslancem už v roce 1996 a ve sněmovně vydržel nepřetržitě až do roku 2010, kdy byl zvolen do Senátu. Po dvaceti letech v parlamentu si ovšem musí začít hledat práci – prý by se nebránil profesi elektrikáře, ale muselo by to být fyzicky nenáročné, prohlásil na Impulsu.

Po odchodu ze Senátu také začne sepisovat paměti, kde se chce zmínit i o takzvané lánské schůzce. Škromach totiž patřil mezi účastníky, kteří krátce po sněmovních volbách vyrazili na tajnou schůzku za prezidentem Milošem Zemanem do Lán. Všichni účastníci to pak ale popírali. Škromach poté ve vysílání ČT prohlásil, že tajit schůzku bylo zbytečné a přímo v přímém přenosu oznámil rezignaci na post místopředsedy ČSSD.