Do sporu v pražském dopravním podniku vstoupil i premiér

Praha - Do rozruchu, který způsobilo odvolání ředitele Vladimíra Liche z čela dopravního podniku poprvé vstoupil i premiér Petr Nečas. Pražská koalice už se chystá na první klíčová jednání. Tábory jsou stále rozdělené na ty, kdo zařídili a souhlasí s odchodem ředitele Vladimíra Liche, a na politiky, kteří odvolání považují za nátlak. Hned v pondělí se sejde klub TOP 09 a den poté i klub ODS.

Do sporu o dopravní podnik se poprvé vložil také premiér Petr Nečas. A přiklonil se na stranu primátora Bohuslava Svobody. Premiér dnes uvedl, že především doufá, že pražská koalice bude fungovat i do budoucna. Hlavní kritik manévru dozorčí rady primátor Bohuslav Svoboda dál pracuje na plánu svolat valnou hromadu a odvolat dozorčí radu.

Poté, co dozorčí rada odvolala ředitele Vladimíra Liche, teď koaliční strany řeší, jestli její krok podpoří. Jenže jak v ODS, tak v TOP 09 má bývalý ředitel své zastánce i odpůrce. Jako první se sejde Klub zastupitelů TOP 09, jejíž členové se na náhlém odvolání ředitele podíleli. Předseda pražské buňky naznačuje, že rozhodnutí dozorčí rady nejde zpochybnit. „Oni mají plnou zodpovědnost za to, jak konají, a my chceme, aby dozorčí rady konaly podle vlastního úsudku,“ vysvětlil svůj postoj Milan Urban. Podobně podporuje dozorčí radu i předseda zastupitelů ODS Ondřej Pecha.

Vyjednávání o pražském dopravním podniku (zdroj: ČT24)