Poslanec Chaloupka neuspěl se stížností proti obvinění z korupce

Praha - Poslanec VV Otto Chaloupka ani jeho někdejší asistent Vratislav Vařejka neuspěli se svými stížnostmi proti obvinění z korupce. Státní zástupce je obě zamítl. Oba muži se navzájem obviňují z korupce a každý z nich tvrdí, že je nevinný. O dalším postupu se oba poradí se svými právníky.

Vařejka tvrdí, že musel platit Chaloupkovi polovinu svého příjmu asistenta, tedy asi 25 000 korun měsíčně. Chaloupka je stíhán za to, že úplatky vymáhal, Vařejka, že je údajně poskytoval. Tím si prý chtěl u Chaloupky zajistit, aby mu mohl asistenta dělat. Vařejka se ale domnívá, že obvinění je reakcí na to, že naléhal, aby policista vše „řádně vyšetřil“. „Vyšetřující policista si k mému překvapení vymyslel třetí verzi. Podle ní jsem peníze poskytoval dobrovolně, za což jsem nyní stíhán,“ řekl už dříve.

Chaloupka zase tvrdí, že mu Vařejka zničil kariéru i život. Za kauzou vidí snahu oslabit Věci veřejné. Poslanec už dříve uvedl, že Vařejkovi půjčil peníze a asistent mu dluh splácel. Vařejka ale na poslance podal loni v dubnu trestní oznámení. Stalo se tak poté, co jej Chaloupka propustil. V oznámení tvrdil, že mu poslanec dluží peníze, které chce zpět.